KVKK & Gizlilik Politikası | Garfield

KVKK & Gizlilik Politikası

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

’www.garfield.com.tr’’ web sitesi, içerik boyunca ‘’garfield blog’ adıyla anılacaktır.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU

6698 Sayılı kişisel verilerin korunması kanunu hakkında, Garfield Blog temel bilgilendirme metnini alt kısımda bulabilirsiniz.

Hangi verilerinizi topluyoruz?

Garfield Blog web sitesinde toplanan kişisel veriler alt kısımda detaylı olarak aydınlatılmıştır.

1 – Yorum Sistemi

Garfield Blog web sitesi üzerinde ‘WordPress CMS Blog Yazılımı‘ yer almaktadır. Bu blog yazılımına dahili olarak entegre edilmiş yorum sistemi kullanılmıştır. Bir yazıya yorum yaptığınız zaman, adınız ve e-posta adresiniz istenmeyen robot yorumlarının önüne geçebilmek adına istenmektedir. Yapmış olduğunuz yoruma bir yanıt gelmesi durumunda, sistem otomatik olarak, vermiş olduğunuz e-posta adresine sadece bilgilendirme amacıyla bir e-posta göndermektedir. Bu bilgileriniz Garfield Blog web sitesinin veri tabanında saklanmaktadır ve üçüncü şahıslar tarafından ulaşım sağlanamaz.

Ayrıca kişisel verileriniz hiçbir şekilde ticari ve kâr amacıyla kullanılmamaktadır ve pazarlanmamaktadır.

2- Google Analytics İstatistik Servisi

Garfield Blog üzerinde bilgi ve gözlem amacıyla, günlük toplam giriş sayısı, kullanıcıların web sitesinde kaldığı süre ve hangi ülkeden giriş yaptıkları gibi veriler toplanıp analiz amacıyla kullanılmaktadır. Analiz işlemini Google’a ait olan Analytics servisi ile gerçekleştirmekteyiz. Google Analytics gizlilik politikasına şu adresten ulaşabilirsiniz: https://policies.google.com/privacy?hl=tr

3- E-Posta ile Abonelik Servisi

Garfield Blog web sitesi üzerinde bir e-posta abonelik servisi kullanılmaktadır. Bu servisi kullanmak isteyen kullanıcılar, e-posta adreslerini kullanarak abonelik işlemini başlatabilirler. E-Posta Abonelik sistemini başlatan kişiler, Garfield Blog web sitesine yeni bir içerik eklendiği zaman, e-posta adreslerine sistem otomatik olarak yeni bir yazı eklendiğini ve bu yazının başlığı ile beraber, yazının tarihi de e-posta içeriğinde yer almaktadır.

Abonelik işlemini başlatan kullanıcılar, talep ettikleri andan itibaren aboneliklerini sonlandırıp, e-posta bildirim tercihlerini kapatabilirler. Bu işlemi yapamazlarsa [email protected] adresine e-Posta yoluyla ulaşmaları durumunda site yöneticisi kullanıcının aboneliğini 24 ila 48 saat arasında sonlandıracaktır.

Kullanıcıların belirtmiş oldukları E-Posta adresleri, üçüncü kişi ve firmalar ile paylaşılmaz, ticari olarak kullanılmaz ve herhangi bir kâr amacıyla işlenmez.

E-Posta abonelik sistemi için Mailchimp’s şirketi ile çalışılmaktadır. Mailchimp’s şirketinin gizlilik politikası şu adreste yer almaktadır: https://mailchimp.com/legal/privacy/

Ön Bellek ve Gizlilik Politikası Hakkında

Garfield Blog web sitesi içerisinde; sayfaların daha hızlı yüklenmesi, yorum alanında yer alan tamamlama formlarının daha hızlı ve otomatik doldurulması adına çerez tutulmaktadır. Çerezler ticari ve kâr amacıyla kullanılmadığı gibi, herhangi bir şekilde pazarlanması da söz konusu değildir. Çerezler, tıpkı içerik ve yorumlarda olduğu gibi sunucu üzerinde saklanmaktadır ve 365 gün tutulmaktadır.

Garfield Blog bir kişisel blog sitesi olduğu için, herhangi bir üyelik sistemi kullanılmamaktadır ve sizlerden belirtilen veriler dışında, başka bir kişisel veriniz istenmemektedir.

GİZLİLİK POLİTİKASI

’www.garfield.com.tr’’ web sitesi, içerik boyunca ‘’Garfield Blog’’ adıyla anılacaktır.

Gizlilik politikası sayfasında, bu web sitesinin; alt yapısı, ara yüz tasarımı, yer sağlayıcı firmasıyla beraber, kullanmış olduğunuz bazı bilgilerin kaydı hakkında detaylı açıklama yer almaktadır. Ayrıca içerikler ve kullanılan görseller hakkında detaylı aydınlatma metni de içermektedir.

Yazar Hakkında

Bu web sitesinde tek yazar ve sorumlu Tevfik AKTUNÇ‘dur. Hakkında detaylı bilgiye (Kişisel Blog) sayfasından, iletişim bilgilerine ise (Garfield Blog İletişim) sayfasından ulaşabilirsiniz. Ayrıca reklam, tanıtımlı içerik ve alt bağlantı reklamları hakkında detaylı bilgi için de [email protected] sayfasından bilgi alabilirsiniz.

İçerikler Hakkında

Bu web sitesinde yer alan yazılı ve görsel içeriklerin tamamı Garfield Blog tarafından hazırlanmıştır. Bazı yazı görselleri ise, telif hakkı bulunmayan görsellerin yer aldığı kaynaklardan alınmıştır. Garfield Blog web sitesinde ki içerikler, kaynak belirtilmeden başka web sitelerinde, blog ve forumlarda paylaşılamaz. Kaynak, bağlantı şeklinde olduğu sürece referans ve eğitim amacıyla içeriği paylaşabilirsiniz.

Ayrıca bu web sitesinde, danışmanlık anlamında kendi tecrübe ve bilgileri paylaşılmaktadır. Yazılardan veya yorumlara verilen cevapların yanlış anlaşılmasından kaynaklanacak olumsuz bir durum karşısında hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Okuyan ve yorumlayan herkes bunu kabul etmiş sayılır.

Gizlilik Politikası: Abonelik Sistemi

Garfield Blog web sitesi üzerinde, E-Posta bildirim aboneliği kullanılmaktadır. Abone olmanız durumunda, siteye yeni bir yazı eklendiği zaman, bunu bildiren bir E-Posta alırsınız. Bu sistemin amacı, bu web sitesini düzenli takip etmek isteyen kullanıcılar için yeni bir yazının var olduğunu bildirmektir. Kullanıcılar istedikleri zaman abonelik sonlandırabilirler. Aboneliklerin sonlandırılmasıyla ilgili sorun yaşayan kullanıcılar [email protected] e-posta adresinden ulaşıp, abone oldukları e-posta adresini bildirirlerse abonelik sonlandırılması Garfield Blog tarafından gerçekleştirilecektir. E-Posta bildirim aboneliği için Mailchimp’s şirketi kullanılmaktadır. Bu şirketin gizlilik politikası şu adreste yer alır: https://mailchimp.com/legal/privacy/

Gizlilik Politikası: Yorumlar

Garfield Blog web sitesi üzerinde, sisteme dahili olan bir yorum alanı bulunmaktadır. Herhangi bir içeriğe yorum yaptığınız zaman, adınız ve e-posta adresiniz gibi bilgiler istenmektedir. Bu bilgiler veri tabanı üzerinde korunmaktadır. Kişisel verilerinizin ticari kâr amaçlı dağıtımı ve pazarlanması söz konusu değildir. Ayrıca yorumlarda görüntülenen kullanıcı fotoğraflarınız, Gravatar servisi tarafından sağlanmaktadır. Gravatar servisinin gizlilik politikası şu adreste yer alır: https://automattic.com/privacy/

Gizlilik Politikası: Alt Yapı Hakkında

Bu web sitesinde WordPress(https://wordpress.org) alt yapısıyla beraber (Keylin – Magazine and Blog Theme) arayüzü kullanılmaktadır. Arayüzde yer alan ek düzenlemeler ve eklemeler Ahmet Yerli tarafından sağlanmıştır. Yer sağlayıcı olarak (Güzel Hosting) ile çalışılmaktadır.